Užgavėnės 2018 ir du lietinių receptai!

Žinau, kad šiandien socialiniuose tinkluose tik ir matysime įvairiausių blynų, lietinių ir kitokių riebių gerybių nuotraukas, o aš kaip tyčia net pagalvot apie juos negaliu ir nenoriu :)) visgi dalinuosi dviem receptais iš savo knygos “Saldžios dienos su Liu. Įkvėpimai, darantys mus laimingus”. Vieni su kukurūzų, kiti tiesiog su rūpiais, kiek sveikesniais miltais. Nuo ko pati šiandien tikrai neatsisakyčiau – tai nuo ikrų :))

Kol kas apie juos galiu tik pasvajoti, bet žemiau dalinuosi receptais:

Rupių miltų lietiniai blynai

Ingredientai:

500ml pieno

4 dideli kiaušiniai

30 g tirpinto sviesto

Žiupsnis drusko

140 g rupių miltų

Kokoso aliejus kepimui

Pateikimui:

Indelis grūdėtosios varškės su žolelėmis

Keli gabaliukai silpnai sūdytos lašišos

Gaminimas:

Galima tiesiog visus produktus sumesti ir išplakti mikseriu, bet pati dažniausiai iš pradžių išplaku kiaušinius su kitais ingredientais, o pieną pilu dalimis, pabaigoje. Tokiu būdu išvengiu sausų miltų gumulėlių ir tešla gaunasi vientisa.

Tam, kad lietiniai būtų kuo plonesni, turiu specialiai jiems skirtą keptuvę, kuria aptepu plonu aliejaus sluokniu. Beje, šiuos blynus kepu ant kokosų aliejaus. Šis aliejus priskiriamas prie sveikesnių, o ir lietiniams suteikia įdomesnį poskonį.

Lietiniai iš rupių miltų yra be cukraus, todėl patiekiu juos su grūdėtąja varške su žolelėmis ir švelniai sūdyta laišiša. Nemėgstu rūkytos… jei visgi užsimanytumėte saldžių pusryčių, tiesiog rinkitės uogienę ar karamelę! Dar pora šaukštų plaktos grietinėlės, bananas ar mangas ir… Niam!

Kukurūzų miltų lietiniai

Ingredientai:

2 dideli kiaušiniai

Žiupsnis druskos

70 ml skysto medaus arba klevų sirupo

220 g kukurūzų miltų

50 g kvietinių miltų

370 ml pieno

Pateikimui:

Raudienieji ikrai ir rukola

 

Gaminimas:

Lietiniams kaip visada iš pradžių išplaku kiaušinius su miltais ir kitais priedais, o pabaigoje dalimis įmaišau pieną. Būtina kukūruzų miltus maišyti su kvietiniais, nes kitaip blynai gausis labai kieti.

Tešlai reikėtų leisti „pailsėti“ bent 20 min, po ko kepti ant plonu sluoksniu aliejaus apteptos keptuvės.

Į sudėtį įmaišius medaus arba klevų sirupo, gausis saldesnis skonis. Visgi pakeitus auksaspalviu sirupu, saldumas bus neryškus ir valgyti bus labai skanu taip pat su rukola bei raudonaisiais ikrais!

 

SKANIŲ IR SMAGIŲ UŽGAVĖNIŲ!!

Bučkis,

Liu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: