Sūrio pyragas su spanguolių putėsiais

 Kūčių paryčiai, kaip visada nesimėga ir kažkiek ima jaudulys, nes visa šeima susirinks mūsų namuose.. 🙂 daug visko reikia padaryti – apsitvarkyti, pagaminti, stalą padengti, taures ir įrankius išblizginti. Na, turbūt daugelio mūsų normalūs rūpesčiai.

Noriu palinkėti visiems ramybės! Ramybės ir TIKRO pasibuvimo su mylimiausiais. Žuvis gali prikepti, silkė būti pernelyg sūri, duona kažkiek apdžiūti. Vistiek visi renkasi ne dėl to. Pabūkite, išjauskite, pabendraukite ir pasidžiaukite!

Esu laiminga, kad šalia bus mano mylimas vyras Tadas, džiaugiuos, kad susirinks ir visi artimieji. Pažadu dar vieną įrašą rytoj, o kol kas dalinuose laaaabai skanaus sūrio pyrago receptu, kurį ragavusi laidos “Kalėdų skanėstai” komanda, negalėjo atsiplėšt ir kartojo, norėjo nuvežti vaikams 🙂

Laidos įrašą rasite čia: https://tv.lrytas.lt/zinios/receptai/2017/12/21/news/smaliziu-kaledoms-apelsininis-tortas-su-spamguoliu-putesiais-3966792/

Ingredientai:

Pagrindui:

200g imbierinių sausainių

90g sviesto

2 šaukšteliai malto cinamono

 

Sūrio masei:

500g kreminio sūrio (pvz. Philadelphia)

250ml grietinėlės (36proc.)

3 dideli kiaušiniai

150g cukraus

Šaukštelis vanilės pastos/esencijos

3 šaukštai kvietinių miltų

Pusės apelsino nutarkuota žievelė ir išspaustos sultys

 

Spanguolių putėsiams:

300g šaldytų spanguolių

6 šaukštai cukraus

300ml grietinėlės

8g želatinos

 

Gaminimas:

Pagrindui sumalti sausainius ir ištirpinti sviestą. Sumaišyti trupinius su sviestu ir cinamonu, išlipdyti 24cm skersmens kepimo formos pagrindą, padėti į šaldytuvą.

Sūrio pyrago masės ingredientus sudėti į dubenį ir išmaišyti plakikliu tik tiek, kad jie susimaišytų. Išpilti ant pagrindo ir pašauti 45minutėms į orkaitę, įkaitintą iki 150C. Jei viršus pradėtų svilti, reikia uždengti folija. Iškepusį pyragą atvėsinti kambarioje temperatūroje ir paskui kelioms valandoms pastatyti į šaldytuvą.

Putėsiams spanguoles apie 5-7min pakaitinti puode. Atvėsinus perkošti per sietelį, kad liktų tik tyrė. Želatiną užpilti minimaliu kiekiu šalto vandens. Kai želatina išbrinksta, pašildyti ją mikrobangų krosnelėje, kad virstu skysčiu. Grietinėlę išplakti su cukrumi, supilti spanguolių tyrę ir, galiausiai, želatiną. Dar trumpai paplakti ir supilti ant iškepto pyrago.

Visą pyragą palikti porai valandų šaldytuve. Sustingus putėsiams, išpjauti iš formos ir papuošti pagal savo fantaziją.

Skanaus!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: