SEKMADIENIO RECEPTAS – Ricottos blyneliai!

Prieš kelias savaites savo instagram paskyroje pasidalinau varškėčių receptu. Net nebūčiau pagalvojus, jog tiek mano sekėjų juos pagamins! 🙂 visgi viena mergina, gyvenanti Italijoje ir neturinti galimybės nusipirkti varškės, paklausė, ką galėtų pagaminti, nes ricottos sūris varškėčiams tikrai netinka.

Prisiminiau, jog kažkada gaminau labai skanius ricottos blynelius. Parašiau jai komentare receptą ir nutariau, jog reikia ir sau kažkurią dieną juos pagaminti. Tai štai! Šiandienos sekmadienio pusryčiams siūlau ricotta sūrio blynelius su graikišku jogurtu, šviežiais apelsinais ir klevų sirupu. Tikiuos, kad ir jums patiks, nes man jie dieviški! 🙂

Ingredientai:

250g ricotta sūrio

2 kiaušiniai (trynius reikia atskirti nuo baltymų)

125ml (arba pusė stiklinės) kefyro

100g miltų

1 šaukštelis kepimo miltelių

žiupsnis druskos

Nepilnas šaukštas aliejaus

1 šaukštas cukraus

Aliejus kepimui (naudojau kokosų)

Gaminimas:

Ricottą, trynius, kefyrą, šaukštą aliejaus ir žiupsnį druskos išmaišau. Įmaišau miltus, sumaišytus su kepimo milteliais.

Atskirame dubenyje išplaku iki standumo baltymus su žiupsniu druskos ir šaukštu cukraus (galima jo išvis nedėti, bet su žiupsniu druskytės ir cukrumi baltymai bus tvirtesni ir maišant į tešlą ne taip subliukš).

Baltymus keliais atsargiais judesiais įmaišau į tešlą ir viskas! Kepa jie super greitai. Rekomenduoju valgyti kuo greičiau, kad išliktų purūs.

Kadangi ricotta man yra = Italija, šiuos blynelius valgau ne su tradicine uogiene, o šviežiu, nedideliais gabaliukais supjaustytu apelsinu, sumaišytu su lašeliu medaus arba klevų/agavų sirupo. Šalia šaukštelis graikiško jogurto, klevų sirupas ir kava… Mmm! Būtinai pabandykite pasigaminti! Ir nebijokite, kad reikia atskirai paruošti baltymus. Tai tikrai netruks ilgai 😉

Skanaus ir nuotaikingo sekmadienio!!

Su meile ir šypsena,

Liu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: