Kai kaimynas pasitinka su 4kg obuolių!

Vakar grįžusią namo mane pasitiko ne kas kitas, o kaimynas. Pasiteiravo, ar sunaudojau obuolius, kuriuos prieš tai buvo permetęs per tvorą, bet turėjau su didele gėda nuleisti akis.. 🙂 kai šįkart jis man juos įdavė tiesiai į rankas, beliko skuost į virtuvę ir pradėti kepti!

Kadangi nebuvau tam pasiruošusi, teko suktis iš situacijos. Produktų turėjau tik biskvitiniam pyragui su obuoliais ir kokosu, kuris yra įdėtas mano knygos “Saldžios dienos su Liu. Įkvėpimai, darantys mus laimingus” 104ame puslapyje. Jei atvirai, net ten nurodytų produktų man vos vos užteko! Kokosų įdėjau mažiau, aliejaus dvi rūšis, vietoj dalies miltų – migdolų miltų, o vietoje romo – Bailey’s likerio 🙂 vistiek viskas pavyko puikiai ir kadangi kepiau iš kaimyno dovanotų obuolių, vieną didelį pyragą iškepiau jam ir tris mažiukus sau.

Čia eilinį kartą norėjau parodyti, kad nors recepte gali būti aprašyta vienaip, niekas netrukdo įvesti savų interpretacijų! Gaminam šįkart kartu? 😉

INGREDIENTAI:

160 g miltų
2 šaukštelių kepimo miltelių
pusės šaukštelio cinamono
110 g kokosų drožlių
2 didelių kiaušinių

150 g cukraus
6 šaukštų aliejaus
3 šaukštų romo
3 obuolių
2 šaukštų rudojo cukraus

Miltus persijoju su kepimo milteliais ir cinamonu, į juos įmaišau kokosų drožles. Kiaušinius su cukrumi išplaku iki purumo, tada lėta srovele įpilu aliejų ir romą. Nedidelėmis dalimis beriu miltus ir kaskart gerai išmaišau.

Galiausiai nulupu du obuolius, supjaustau gabaliukais ir įmaišau į tešlą, kurią supilu į 21 cm skersmens kepimo formą. Šį kartą dariau iš dvigubos normos, tad iškepiau 24cm pyragą ir tris 8cm pyragėlius 😉


Ant viršaus sudedu plonus trečio obuolio griežinėlius, pabarstau ruduoju cukrumi ir šaunu į iki 180 °С temperatūros įkaitintą orkaitę. Kepu apie 1 val.

Atvėsusį pyragą pabarstau milteliniu cukrumi ir negalėdama atsispirti pasklidusiam kvapui, pradedu ragauti dar vos šiltą!

Šis pyragas yra nerealiai paprastas, tad tikiu, kad su juo jokių problemų nekils 😉 jei visgi turėtumėte klausimų, visuomet jų laukiu adresu liucina.rimgaile@gmail.com! O kol kas, SKANAUS ir gražaus sekmadienio!!

 

Su šypsena,

Liu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: