Japoniški blyneliai ir Užgavėnių pre-party

Kad esu užaugusi “ant blynų” esu rašiusi dar savo knygoje. Apie tai joje parašiau visą skyrelį ir jame pasidalinau savo mamos, močiučių bei savo receptų interpretacijomis – itin ploni ir šokoladiniai lietiniai, blyneliai su morkomis, didelis blynas su obuoliais ir t.t.

Rašau dabar ir bandau sugalvoti, ar pažįstu bent vieną, kas apskritai nemėgtų blynų ir kažkaip.. NE 🙂 vienokius ar kitokius tikrai juos mėgstame ir itin dažnai renkamės savaitgalio pusryčiams. Visgi reikia pripažinti, kad tradicinius skanėstus esame pratę valgyti pas mamą. Tuo tarpu kitur mėgstame išbandyti netradicines formas bei skonių derinius, kas pastaruoju metu blynų srityje yra itin populiaru ir paklausu. Blynai išgyvena renesansą ir tai galiu patvirtinti asmeniškai!

Vakar “Malsenos” atstovai pakvietė mus su Renata Ničajiene ir visu būriu tinklaraštininkių į, kaip aš vadinu, Užgavėnių pre-party, kuriam mes su Renata paruošėme du ypatingus blynų receptus. “Sezoninės virtuvės” autorė pasirinko labai gražios, pavasariškos spalvos pikantiškus avokadų blynelius:

Tuo tarpu aš turėjau progą išmokti ir kitoms parodyti, kaip gaminami japoniški blyneliai! Jie itin purūs, maloniai saldūs, o jų kepimui reikia dviejų pagrindinių dalykų:

  1. Metalinių žiedų (naudojau 8cm skersmens):

2. Labai gerai, iki standumo išplaktų kiaušinių baltymų:

Šių blynelių receptą pateikiau šio įrašo pabaigoje, o prieš tai noriu pasidalinti keliomis nuotaikingomis ir net juokingomis nuotraukomis :))

Pasirodo, būna, kad nesišypsau! Kada? Kai susikaupiu ir dirbu 🙂

Bet šiaip, tai buvo vos kelios tokios akimirkos, nes visą vakarą galėjau džiaugtis itin gera kompanija ir bendravimu! Žemiau pamatysite mano super komandą ir viso vakaro aktyviausius dalyvius 🙂

Atmosfera buvo tokia smagi, kad tarp darbų spėjau pasidžiaugti susitikusi pažįstamas tinklaraštininkes ir prisipliurpti į valias 🙂 ačiū visoms už puikią nuotaiką ir tokias teigiamas emocijas!

Purių ir minkštų Japoniškų blynų receptas:

8 blyneliams reikės: 2 kiaušinių trynių, 60 g cukraus, 120 ml pieno, 180 g „Malsenos“ širdinių blynų mišinio, 4 kiaušinių baltymų, žiupsnio druskos. Kremui reikės: 500 g Maskarponės sūrio, 500 g 36 proc. riebumo grietinėlės, 200 g cukraus, 400 g šaldytų uogų. Papuošimui šviežių uogų, mėtų lapelių. Kepimui reikės metalinių žiedų (maždaug aštuonių centimetrų skersmens).

Trynius, 30 g cukraus, pieną ir mišinį blyneliams išplakite. Kitame dubenyje išplakite baltymus su žiupsniu druskos. Pabaigoje į šią masę įberkite 30 g cukraus ir išplakite iki labai standžių putų. Baltymus per tris kartus, labai švelniais judesiais įmaišykite į tešlos masę.

Keptuvę ir metalinius žiedus apipurkškite aliejumi ir nustatykite neaukštą temperatūrą. Tešlą pilkite iki pusės metalinio 2/3 žiedo aukščio. Uždenkite keptuvę dangčiu ir kepkite apie 7-8 min. Paskui greitai žiedus su blynų tešla apverskite, kepkite dar kelias minutes.

Prieš išimant iš žiedų, kiekvieną blynelį reikėtų atsargiai apipjauti peiliuku:

Paruoškite kremą: braškes pavirkite iki 10 min, po to perkoškite, kad liktų tik tyrė. Įmaišykite 80 g cukraus ir pilnai atvėsinkite. Maskarponės sūrį, grietinėlę ir 120 g cukraus išplakite iki standumo, įmaišykite norimą kiekį tyrės ir švelniai išmaišykite. Patiekite su blyneliais, apipiltais likusia tyre, šviežiomis uogomis ir mėtų lapeliais.

Paskui dar vaikščiojau ir kaip tikra šefė dalyvėms papildomai pyliau uogų padažo :)) kas nežino, šefe tikrai nesu, todėl pakikenu sau į delną ir tik pasidžiaugiu gražiomis akimirkomis, kurias užfiksavo fotografė.

O gražuolės merginos pripozavo… 🙂

Keli papildomi patarimai:

  • Mačiau ne vieną filmuką, kur tokie blyneliai gaminami be žiedų, tačiau tikiu, kad tam reikia turėti daugiau praktikos ir įgūdžių. Žiedai nėra brangūs, juos galima įsigyti specializuotose parduotuvėse “Cash&Carry”, “Sangaida” ir pan., tad patariu juos turėti ir panaudoti ne tik šiam receptui.
  • Baltymų nepatingėkite išplakti labai gerai, nes kitaip jie tikrai nepakils taip gražiai ir nepavyks suflė efektas. Beje, išimant, kol blyneliai dar karšti, jie labai smagiai dreba ir spyruokliuoja 🙂
  • Tešlai pagaminti naudojau “Malsenos” mišinį širdiniams blyneliams, bet turėtų tikti ir tas, kuris skirtas amerikietiškiems. Bandykite drąsiai! Kas smagiausia, kad jie išsileido labai daug įvairiausių rūšių miltų mišinių, su kuriais viskas gerokai pagreitėja, o lentynų nereikia apkrauti begale atskirų produktų. Nors dirbu su maistu, namie man tai labai svarbu – grįžusi nepuolu valandų valandas stovėti prie puodų. Mėgstu viską pasidaryti super greitai ir maksimaliai skaniai, o likusį laiką skirti vyrui, šuniui, poilsiui ir.. sau 🙂

Taigi, šį kartą tiek! Džiaugsiuos, jei išsibandysite, nes tai tikrai nėra sudėtinga 🙂 jei kils klausimų, kreipkitės, o dabar linkiu skanaus ir smagių, sočių artėjančių Užgavėnių! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: