Blondie, rabarbarai ir citrinos. Receptas

Sekmadienį ryte išėjusi į kiemą eilinį kartą pažiūrėjau į ten nerūpestingai augantį rabarbarų krūmą. Nieko su juo nedarome jau kelerius metus, net nežinau kaip jis ten atsirado, bet kasmet sulaukiaume derliaus. Šis kartas yra pirmas, kai jį nuskyniau ir pabandžiau kažką iškepti.

Šiandien jūsų teismui pateikiu brownie sesę – blondie 🙂 Pasirodo, balto šokolado, rabarbarų ir citrinų derinys yra laaaabai geras! Dalinuos receptu ir jei gaminsite, būtinai pasidalinkite rezultatu 🙂

Rhubarb

Rabarbarų sluokniui reikės:

  • maždaug keturių stiebų rabarbarų
  • ~3 šaukštų cukraus.

Rabarbarus nuploviau, supjausčiau gabaliukais, sudėjau į karščiui atsparų indą ir pabarsčiau ruduoju cukrumi. Pašoviau į orkaitę 15min, 160 C temp.

Caramelised rhubarb

Blondie tešlai reikės:

  • 80 g sviesto
  • 150g balto šokolado
  • 2 kiaušinių
  • pusės šaukštelio vanilės
  • 60g rudojo cukraus
  • 120g miltų
  • 55g migdolų miltų
  • šaukštelio kepimo miltelių
  • žiupsnio druskos
  • Pusės citrnos žievelės

Sviestą ištirpinau puode. Leidau šiek tiek pastovėti, kad temperatūra nukristų iki ~55C ir sudėjau baltą šokoladą. Po kelių minučių išmaišiau iki vientisos masės.

Dubenyje sumaišiau visus sausus ingredientus. Tuomet supyliau balto šokolado masę, įmušiau kiaušinius ir viską gerai išmaišiau šauktu. Išpyliau į maždaug 20x30cm kepimo formą, išklotą kepimo popieriumi.

Sūrio sluoksniui reikės:

  • 250g kreminio sūrio (pvz. Philadelphia)
  • 40g rudojo cukraus
  • 2 kiaušinių trynių
  • kelių lašų vanilės

Viską išmaišiau šaukštu ir sudėjau ant blondie tešlos. Tuomet pagaliuku darydama zigzagus dalinai išmaišiau abu sluoksnius, bet palikau juos kaip du atskirus.

Blondie

Ant viršaus sudėjau rabarbarus ir dar gausiai užbarsčiau citrinos žievelės. Viską pašoviau į orkaitę ir kepiau 25min, 180C temp.

Blondie with rhubarb

Išėmus iš orkaitės pasklinda tiesiog nuostabus kvapas! Žinau, kad bus labai sunku susilaikyti, bet labai rekomenduoju palaukti, kol pyragas atvės ir atsiskleis visi skoniai.

Skanaus, mielieji! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: