Naujai atidarytas “Benedikto turgus” ir PIESTRO pyragai su gausiu įdaru (apžvalga)

Sekmadieniiiiiis!!! Jėtau, kaip faina! Šią savaitę kaip visuomet nebuvo net kada prisėsti – darbai desertinėje, susitikimai Vilniuje ir Kaune, dviejų dienų, 18 valandų superiniai ir labai intensyvūs mokymai su Eric Edmeades iiiiir.. kas mane labai džiugina – duris pagaliau atvėrė “Benedikto turgus”!

Pirmą kartą tokį turgų pamačiau Madride – ten jis vadinasi Mercado de San Miguel ir nors tai buvo berods 2009-aisiais, aš iki šiol jį prisimenu ir prie progos pasakoju viesiems draugams/pažįstamiems, kaip apie vieną įsimintiniausių objektų Madride 🙂

Mercado de San Miguel Madride

 

Mercado de San Miguel Madride

Apie “Benedikto turgų” sužinojau, kai net nebuvo pradėtos statybos. Iškart sakiau, kad tai bus super faina idėja, tokių gražių vietų Vilniui ir jo gyventojams/svečiams tikrai reikia! Buvau viduje, kai vyko statybos, žinau, kiek laiko, dėmesio ir pinigų investuota į tai, kad tai būtų išties kokybiška, jauki, funkcionali ir graži vieta. Žinau, su kokiu užsidegimu buvo atrenkami pardavėjai, kaip stengtąsi, kad prekės nesikartotų ir kad pirkėjai turėtų kuo didesnį pasirinkimą būtiniausių prekių.

Ir štai jis! Vasario 2 d. duris atvėrė “Benedikto turgus”, kuris pakilia nuotaika užkrečia dar net neįėjus į vidų! Lengva, smagi muzikytė su akordeono motyvais kviečia į vidų ir žada naują, puikią patirtį.

Benedikto turgus Vilniuje (šaltinis: lrytas.lt)

Savo ruožtu viduje prie pirmo įspūdžio prisideda ryškus maistas, draugiški pardavėjai ir besišypsantys lankytojai. Pati sutikau daugybę draugų ir pažįstamų, smagu buvo paplepėti, palinkėti sėkmingo starto ir tokių pačių gausių srautų kiekvieną dieną.

Trumpas nukrypimas – turguje yra saldumynų krautuvėlė “Morengas”. Joje rasite ir duonų, bandelių, sausainių, ir tortų, pyragaičių, kitų saldėsių. Vienas jų tiekėjų esam ir mes – “Liu desertinė”. Šeimininkai čia labai jauni, paprasti, draugiški, nuoširdūs, todėl dvigubai sergu už jų sėkmę 😉

Benedikto turgus (šaltinis: zw.lt)

Žinau, kad degustuosiu viską ilgai ir laimingai, bet pradėjau nuo “Piestro” pyragų, apie kuriuos sužinojau prieš gerą pusmetį iš Facebook reklamų. Priėjusi pamačiau išties platų pasirinkimą tiek saldžių, tiek nesaldžių pyragų – vieni su avietėmis, su obuoliais ir spanguolėmis, varške ir špinatais, grybais, kopūstais t.t.

Mane aptarnavusi mergina buvo be galo maloni, kompetentingai konsultavo, padėjo išsirinkti skonius. Apsistojau ties pyragu su vyšniomis:

PIESTRO – pyragas su vyšniomis

Įdaro jame labai daug, uogos “cielos”, su malonia rūgštele, ko ir tikiesi, kai užsisakai pyragą su vyšniomis. Nors įdaro labai daug, jis gražiai laikosi, nekrenta, netyžta pjaunamas ir šildomas. Beje, pardavėja rekomendavo pyragus šildyti 150C temperatūroje, apie 10min. Ir kaip gerai, kad ji tai pasakė!!! Kadangi tešloje yra mielių, šaltas jis tampa kiek guminis, ne toks skanus.. kai tuo tarpu pašildai, tešla vėl tampa ir minkšta ir tuo pačiu šiek tiek traški. Labai skanu!

PIESTRO – pyragas su vyšniomis

Kalbant apie pyragą su lašiša, tai tešla abiejuose naudojama ta pati, t.y. ji neutralaus skonio – nei saldi, nei sūri. Gausus įdaras čia yra labai svarbus, tad rinkitės tokį, kurį tikrai mėgstate 😉

Aišku, kai lašišą šildai, ji nebe tokia sultinga, kokios norėtųsi (kas yra natūralu, kai perki ne vietoje tau kepamą gaminį), todėl labai rekomenduočiau pasigaminti kokių lengvų žalių salotų ir gaivų padažiuką. Bus ne taip sprangu 😉 neipaisant šio fakto, įdaras tikrai skanus – jame puikiai dera įdėti prieskoniai ir kai kuriose vietose ikriukų intarpai. Pastarieji maloniai sprogsta burnoje, suteikia faino sūrumo ir drėgmės, kurios šiek tiek trūksta žuviai.

PIESTRO – pyragas su lašiša

PIESTRO – pyragas su lašiša

Tai štai, tokia trumpa pirmoji apžvalga. Kaip jau minėjau, labai džiaugiuos, kad atsiranda vis daugiau, SKIRTINGŲ gastronominių vietų. “Benedikto turgus” ne apie “pigiau negu tinklinėje parduotuvėje”, tačiau čia orientuojamasi į kokybę, šviežumą ir išskirtinumą. Juk negali visur viskas būti apie tą patį!

Puiku! Valio! Sveikinu su pradžia ir lauksiu naujų patirčių 😉

Bučkis ir smagaus sekmadienio :*

Jūsų Liu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: